HTML

zúgaWolga

Rezzenések, reccsenések, rácsodálkozások, próbálkozások, egy-egy esti gondolat, pár kósza mondat és kiáltás.

Gondolataitok

  • oszoke: Vera, ez nagyon szép! én is ugyanígy érzek és Anna is!!! júl.7én írt... (2011.08.25. 09:00) Barátság
  • wolga: Köszönjük szépen! :-) (2010.11.22. 19:05) Öt éve
  • wolga: @Matusek Piros: Köszönöm, nagyon szeretjük. :-) (2010.05.17. 13:59) Kert
  • wolga: Köszönöm! Hamarosan írok majd. :-) (2010.05.10. 15:21) Montázs
  • wolga: @Matusek Piros: Cool, köszi, mindenféleképpen. ;-D (2010.05.10. 15:05) Megújuló energiáink

2009.01.22. 14:58 wolga

Turracher Höhe

Idén megbarátkoztam a buckákkal. Azt nem mondanám, hogy hosszúéletreszóló barátságot kötöttünk, de már nem utálom teljesszívemből. Nem, mert nem tehetem meg. Amikor beosztjuk, hogy ki sízik délelőtt és ki délután, mert váltjuk egymást Andris mellett, akkor ha véletlen együtt csúszhatunk végre, az feltétlen kihasználandó. Így elkezdtem barátkozni a buckákkal, amelyek az egésznapos hóheséstől valának, és rájöttem, hogy nemisolyan ellenségesek, bosszút forralók és belénkakaszkodók, mint azelőtt. Szeretni kell őket és megszelidülnek.

Egyébiránt csodás időnk volt, leginkább hétágra sütött a nap a turrachi hegyek közt. Karintia megint bizonyította, hogy igencsak napsütötte tájék. Rengeteg pálya - párat ki se próbáltunk -, kényelmes ülőliftek, némelyik ülésfűtéssel (!), gyönyörű kilátás, hétközben kevés ember és majdnem pályaszállás. Milyen is az? Kicsit gyalogolsz a síléccel az irtó kényelmes bakancsban, és már csúszhatsz is lefelé egy kékpályán. Vissza ugyanúgy. Cserébe nem kell autózni.  

Mindenhol méteres hó, a házak mesebeliek, hosszú jégcsapok függnek az ereszeken. Bent ropog a tűz, izzik a szanuna, gőzölög a rumostea és csak a könyvpapír sercegése hallatszik, ha lapozol. Kint csend, nyugalom, suhanás. Ha megállsz, a madarak és mókusok zaja szinte elvész a csöndben. Amit ellensúlyoznak a hangos, vidám esték, a közösen készített vacsorák, a kifeszítettlepedőre vetített filmek és a játék. Egy hét nyugalom, sízés, aktív kikapcsolódás és társas együttlét. Ajánlom mindenkinek!

 

Szólj hozzá!

Címkék: karintia sízés turracherhöhe


A bejegyzés trackback címe:

https://wolga.blog.hu/api/trackback/id/tr58890816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása