HTML

zúgaWolga

Rezzenések, reccsenések, rácsodálkozások, próbálkozások, egy-egy esti gondolat, pár kósza mondat és kiáltás.

Gondolataitok

  • oszoke: Vera, ez nagyon szép! én is ugyanígy érzek és Anna is!!! júl.7én írt... (2011.08.25. 09:00) Barátság
  • wolga: Köszönjük szépen! :-) (2010.11.22. 19:05) Öt éve
  • wolga: @Matusek Piros: Köszönöm, nagyon szeretjük. :-) (2010.05.17. 13:59) Kert
  • wolga: Köszönöm! Hamarosan írok majd. :-) (2010.05.10. 15:21) Montázs
  • wolga: @Matusek Piros: Cool, köszi, mindenféleképpen. ;-D (2010.05.10. 15:05) Megújuló energiáink

2010.03.11. 14:47 wolga

Támad a tél

A tél még egyet, egy utolsót visszaszól, felénk nyújtja nagy, hideg karját, megfog és magával ránt. Aztán ránkzúdítja szárnyairól a félméternyi havat. Megborzongunk. Rossz ilyen napra ébredni, amikor már a tavaszt vártuk. Gyönyörködtünk a hóvirágban, nap mint nap lestük a kibújó nárciszokat és tulipánokat, és titkon már az aranyeső életvidám sárgája villogott a szemünk előtt.

Mégis a tél jött vissza, hogy tapadós, vizes hóval telefújja a vidéket. Olyan ez, mint a pünkösdi királyság. A csendes egésznapos hóesés után a tomboló, viharos szelek érkeznek és felkavarják a rendet. Pár napra elűzik a tavaszt, hogy rövid és kemény leckét adjanak. A tél és a szél, akik ha együtt járnak, nehéz időket gerjesztenek.

Aztán amikor enyhül az idő és megroskad a gyorsan felgyült hó, újra előbukkannak a nárciszok és pattani kezdenek a rügyek. Nap képében visszatér a tavasz, hogy mindent beragyogjon és felmelegítse a tájat; hogy harsány zöldbe burkolja a fákat, megindítsa a vetést és elmossa a szürkeséget. 

Szólj hozzá!

Címkék: tavasz tél


A bejegyzés trackback címe:

https://wolga.blog.hu/api/trackback/id/tr301831407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása