HTML

zúgaWolga

Rezzenések, reccsenések, rácsodálkozások, próbálkozások, egy-egy esti gondolat, pár kósza mondat és kiáltás.

Gondolataitok

  • oszoke: Vera, ez nagyon szép! én is ugyanígy érzek és Anna is!!! júl.7én írt... (2011.08.25. 09:00) Barátság
  • wolga: Köszönjük szépen! :-) (2010.11.22. 19:05) Öt éve
  • wolga: @Matusek Piros: Köszönöm, nagyon szeretjük. :-) (2010.05.17. 13:59) Kert
  • wolga: Köszönöm! Hamarosan írok majd. :-) (2010.05.10. 15:21) Montázs
  • wolga: @Matusek Piros: Cool, köszi, mindenféleképpen. ;-D (2010.05.10. 15:05) Megújuló energiáink

2008.07.30. 09:39 wolga

Ellopott pillanatok

Megcsalom a férjem. Gyakran és rendszeresen. Főként esténként, de sokszor a bódító nyári délutánokon is, amikor alszanak a fiúk. Megcsalom egy jó regénnyel, amit nem teszek le, amíg el nem olvasom. Viszem magammal a konyhába, leülök egy futó percre a gyerekek mellett a fotelba, egy hosszabb pillanatig a mellékhelyiségbe és persze este a kanapén is olvasom rendületlenül.

Mert fogva tart. Mert lemaradtam a szülésekkel és szoptatásokkal. Mert hiányzik. Mert szükségem van rá. Mert egyedül vagyok nagyon. Mert életben tart. Mert tapasztalatot ad. Mert másik világba repít. Mert más emberek életét élhetem egy icipicit. És nem utolsósorban, mert szeretem.  

Igen, ha olvasok, másik világba kerülök, a megteremtett valóságba, amit a képzelet kiegészít. Elfeledkezem a családról, a pisispelenkáról, a rotyogólevesről, a játszó gyermekeimről és társamról, aki kicsit velem lenne esténként. Máramikor otthon van, esténként. 

Régen ott voltak a délutánok iskola után, az üres szombatok, az álmosító vasárnapok, a hosszú, végetnemérő szünidők. Ó azok a langyos nyári napok, amelyeken elnyúlsz az ágyadon és nemtudod letenni a Háborúésbékét. Aztán jöttek a koránkelős évek, a hatos vonatok, a metró, a troli és a gimnázium még üres tere. Mindmind olvasásra jó. Később zötyögés a Pilisbe és szorongás a buszokon, de a gyönyörű őszi napsütésben nem tudtam letenni a könyvet az albérlet teraszán sem.

Csak most tudnám nemletenni, most, amikor mindenpillanat behatárolt. Most szöknék meg igazán. Míg az a regény végetér. Aztán visszalopóznék csendesen, bebújnék halkan az ágyba, vissza a gyerekek mellé vonatozni, vissza a leveshez és a nedves tisztaruhához. Csak egy cseppnyi időt adjatok. Én a következő csepp-pel úgyis visszatérek. 

  

2 komment

Címkék: olvasás könyv


A bejegyzés trackback címe:

https://wolga.blog.hu/api/trackback/id/tr82592271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Statler · http://statlerandwaldorf.blog.hu 2008.09.09. 10:51:54

Gondoltál már hangoskönyvre? Azt pl. vezetés közben is lehet "olvasni". ;-)

wolga 2008.09.09. 14:40:06

Nem, és milyen jó ötlet és mennyire jó lenne ma a Bécs-Budapest távra. :-)))
Kár, hogy jelenleg nem üzemel a magnó, sem a rádió, mert egy Bob Dylan kazetta bennragadt. :-((((
süti beállítások módosítása